خداحافظی تبهکاران با بیت کوین
برای خلافکاران دیگر استفاده از بیت کوین سودمند نیست چرا که تراکنشهای مالی بیتکوین را ابزارهای نظارتی کنترل می کند ، بنابراین این افراد برای مخفی نگاه داشتن هویتشان از دیگر ارزهای رمزنگاری شده بهره می برند که دارای امنیت بیشتری می باشند. برای ادامه با خدمات پرداخت نوین همراه باشید.
محبوبیت بیتکوین در روزهای پیش کم شده و تعداد دوستداران و هوادارانش رو به کاهش می باشد. در گدشته تبهکاران برای اینکه هویت خود را مخفی کنند، اجرای تراکنش های مالی خود را به بیت کوین واگذار می نمودند، عدم بهره گیری از این ارز رمزنگاری شده موجب گردید که تعدادی دیگر از ارزهای دیجیتال رشد نمایند.
به همین خاطر، دیگر ارزهای رمزنگاری شده مثل مونِرو (Monero) که حریم شخصی و هویتی کاربر را بیشتر محافظت میکند ، در دو ماه قبل شاهد افزایش رشد بیشتری بودهاند. زیر ذره بین قرار دادان روال تراکنش های مالی کاربران با استفاده از گسترش ابزارهای نظارتی توسط مجریان قانون، به این روال سرعت بخشید. صاحبان ارزهای دیجیتال نیز خود زیر ذره بین تعدادی از مؤسسات تحلیلی مثل Chainalysis می باشند.در صورتی که افراد یا گروههایی که ممکن است با گروه های خلافکار و پولشو مرتبط باشند شناسایی شوند، برای تراکنشهای مالی به آنها اخطارهای لازم داده میشود. این اخطارات از مبدل شدن ارزهای دیجیتال که دارای منشاء غیر قانونی هستند به پولهای سنتی که در بازار رایج است ممانعت می نمایند.
سه ماه قبل آژانس مجریان قانون اتحادیه اروپا (Europol)،مقالهای را منتشر نمود و در رابطه با اینکه ارزهای رمزنگاری شده دیگری مثل مونِرو، اتریوم (ethereum) و Zcash دوستداران بیشتری در بین گروههای زیرزمینی پیدا کردهاند هشدار داد. کسانی که به صورت آنلاین اقدام به اخاذی می کنند با بهره گیری از باج افزار و رایانه های افراد رل مسدود کرده،و در ازای در یافت مبلغی رایانه هدف را بازگشایی می کنند ، این اواخر توجه آنها از بیتکوین به سمت این ارزها جلب شده است. گزارش شرکت امنیتی Wordfence حاکی از آن است که، هکرها در هجدهم ماه دسامبر برای اینکه مونرو را در دست بگیرند در هر ساعت به ۱۹۰ هزار وبسایت مبتنی بر وردپرس حمله کرده اند .
مت سوئیش، کسی است که شرکت امنیتی Comae Technologies را در دبی تاسیس نمود، در گفت وگویی تلفنی بیان نمود که این اواخر مونرو به یکی از پر طرفدار ترین ارزهای رمزنگاری شده برای کسانی که آنلاین اخاذی می کنند مبدل گردیده است.
گزارش وبسایت coinmarketcap برای ما آشکار می سازد که، در دو ماه انتهایی سال ۲۰۱۷ ارزش مونرو چهار برابر شده و به ۳۴۹ دلار افزایش یافته است . نرخ رشد ذکر شده باعث شده که مونرو در میان ارزهای تازه به دوران رسیده قرار گیرد که به نسبت بیت کوین دارای نرخ رشد سریع تری بوده است. دادههای بلومبرگ حاکی از آن است که، بیتکوین که در حال حاضر باارزش ترین ارز رمزنگاری شده بحساب می آید ، در زملنی مشابه به طور تقریبی دو برابر رشد نموده است . همچنین، در چند روز ابتدایی سال جدید میلادی ، مونرو رشد هفت درصد دیگر نیز تجربه کرده است.
اساس و پایه بیت کوین یعنی بلاک چین دلیل اصلی اکثر تبهکاران برای روی آوردن آنها به مونرو است .طراحی بلاکچین به شکلی می باشد که توانایی این را دارد که بر ضد تبهکاران بکار گرفته شود. دفتر کل دیجیتال (Digital ledger)، بسیار دقیق آدرس گیرنده و فرستنده مربوط به تراکنش و دیگر اطلاعات وابسته به آن از قبیل زمان و میزان تراکنش را به ثبت می رساند. اطلاعات فوق به مجریان قانون این قدرت را می دهد که به آسانی مجرمان را دستگیر کنند.
تبدیل شدن مونرو به یکی از پر طرفدار ترین ارزهای رمزنگاری شده برای اخاذان آنلاین
پایگاه داده و راه حل های ابداعی توسط مجریان قانون با استفاده از تفسیر اطلاعات تراکنش بیتکوین، خلافکاران را به دام می اندازد . بعنوان نمونه، فکر کنید که یک کافیشاپ دارای آدرسی مشخص در بیتکوین باشد. اکنون کیف پول دیجیتال یک اخاذ آنلاین، به صورا روزانه به حساب کافیشاپ مبلغی را واریز کند. این روش از پیگیری تراکنشها و اطلاع از ارتباط های شک برانگیز آنها، به دستگیری مجرمان سرعت فوقالعاده ای می دهد.
مونرو در سال ۲۰۱۴ وارد عرصه شد ،او رویه کاملا مغایری در پیش گرفت. این ارز رمزنگاری شده با رمز گذاری آدرس دریافتکننده در بلاکچین و در ادامه، با به وجود آوردن آدرسهایی تقلبی به مخفی نمودن هویت فرستنده کمک می کند.حتی میزان و مبلغ تراکنش در این آشکار نمی شود.
پاول کسکوسکی مدیر عامل کمپانی Coinfirm، یکی از انسان های که به کمپانی های متفاوت یاری می رساند تا از خرید و فروش که وابسته به پول های کثیف هست پرهیز کنند. پاول کسکوسکی معتقد هست که تکنیک آنها چنان خوب و عالی هست که نرم افزار نشانه گذار فعالیت های مشکوک این کمپانی، را و تمامی فعالیت های مونرو را در دسته تراکنشی با خطر زیاد قرار می دهد.به نقل از کسکوسکی فقط ده درصد از فعالیت های بیت کوین در این بخش قرار دارند. او اعتقاد دارد که روشی موجود نمی باشد تا از قانونی بودن منابع مالی فعالیت های مونرو اطمینان حاصل کرد
مونرو فقط یکی از ارزهای رمزنگاری شده است که اساس آن حفاظت از حریم شخصی افراد می باشد. حریف اصلی مونرو Zcash است که می تواند بسیار بیشتر از حریم اشخاص محافظت نماید. با این همه آن گونه که مشاهده می شود تا به حال تعداد اندکی از مجرمان به این ارز رمزنگاری شده گرایش داشته اند. Zcash آدرس تقلبی برای فرستنده ایجاد نمی کند، در عوض مبادرت به رمزگذاری آدرس اصلی می نماید. به این ترتیب،با بررسی رابطه تراکنشهای مالی مختلف تقریبا غیر ممکن است کهبه آدرس اصلی دست یافت. یک نظریه مطرح می کند که می توان با بررسی تراکنشهای متعدد در مونرو از هویت فرستنده اطلاع پیدا کرد. گسترشدهندگان مونرو سعی دارند که این مشکل را مرتفع کنند؛ اما ناتوانی رمزگذاری آدرس فرستنده در مونرو، نقطهضعفی اساسی برای پنهان کردن هویت کاربران در تراکنشهای زیاد به حساب می آید .
ارزش مونرو در ۲ ماه آخر ۲۰۱۷ تقریبا ۴ برابر شد
با این وجود دلایل متفاوتی وجود دارد که تبهکاران از Zcash آنچنان استقبال نمی کنند. به عنوان نمونه، اخیرا محققان دانشگاه پرینستون ابزاری که تا حدودی می تواند تراکنشهای Zcash را آنالیز کند اختراع نموده اند . اما تا کنون برای آنالیز دادههای مونرو ابزاری ابداع نشده است. همچنین ،خاصیتهای فوق امن Zcash در گوشیهای یک بار مصرف رایج در بین خلافکاران توان اجرایی ندارند.
ریکاردو اسپاگنی، که از گسترش دهندگان مونرو است، میگوید:
ما صرفا ارزی ابداع کردهایم که حریم شخصی کاربران را حفظ میکند. بیشتر مردم به شکل قانونی از این ارز استفاده میکنند؛ اما بسیاری از کاربران دوست ندارند دیگران بفهمند که خرید آنها یک لیوان قهوه یا یک خودرو بوده است. ما حامی مجرمان در استفاده از مونرو نیستیم؛ اما وقتی یک ارز غیر متمرکز داشته باشید، احتمال اینکه بتوانید عدهای را در استفاده از آن محدود کنید وجود ندارد. با وجود مزیتهایی که مونرو در مقایسه با بیتکوین برای خلافکاران دارد، این دسته افراد قطعا از مونرو استفاده خواهند کرد.
وکاس نازی، تحلیلگر ارشد Digital Asset Research که سرمایه گذاران سازمانی به نتایج تحقیقات او توجه و دقت بسیار دارند ، اعتقاد داردکه فقط بخشی ازکاربران مونرو تبهکاران هستند. اگر چه امکان دارد هر فناوری اثرات منفی و کاربردهای تخریبی را دارا باشد؛ ولی با بیشتر شدن نگرانیها در رابطه با حفاظت از حریم شخصی و نظارتهای نهادهای متفاوت در بین کاربران، یقینا در آینده مونرو و دیگرارزها با ویژگیهای مشابه کاربردهای وسیع و مثبتی پیدا می کنند.